Mors- og Fars dag

Morsdag

Mange mener, at mors hjerte er som en blomst - og det skal naturligvis plejes.

Mors Dag er derfor dagen, hvor du takker din mor for alt, hvad hun har gjort for dig gennem tiderne. Og det er ikke småting skulle vi hilse at sige.

En mors arbejde for sine børn kræver sit - og det kan nogle gange være svært at få sagt hende tak i hverdagen. Af samme grund eksisterer mærkedagen Mors Dag, som er dedikeret til mødre verden over.

På Mors Dag kan børn og husbond vise deres taknemmelighed over for mor. Glem derfor ikke at give hende en flot buket. Det fortjener hun.

Fars Dag er yngre end Mors Dag. I dag er den dog en veletableret mærkedag med omkring 100 år på bagen. Og den afholdes på Danmarks Grundlovsdag, nemlig den 5. juni.

På Fars Dag viser du din far, hvor meget du værdsætter hans indsats i det daglige arbejde med at få familien til at fungere. Eller hvor højt du elsker ham.

Hvor nelliken oprindeligt var tænkt på som blomsten til Mors Dag, så var det til at begynde med rosen, som man forbandt med Fars Dag.

Vi sammensætter dog også gerne en buket af helt andre blomster, hvis du ønsker det, idet næsten alle blomster har sin egen symbolske betydning. Og det samme er tilfældet med farver.